Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  Posvet o problemu alkohola in konoplje Zdrava = prava odločitev v jugovzhodni Sloveniji

Posvet o problemu alkohola in konoplje Zdrava = prava odločitev v jugovzhodni Sloveniji

11. 3. 2022 | Mosa | novica

Zavod VOZIM v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje - NIJZ vabi na predavanje o problemu alkohola in konoplje med mladimi ter učinkoviti preventivi ZDRAVA = PRAVA ODLOČITEV, ki bo četrtek, 31. 3. 2022, od 13:00 do 15:10 na spletnem orodju Zoom. Predavanje je namenjeno zainteresirani strokovni javnosti in lokalnim odločevalcem jugovzhodne Slovenije oz. z območja delovanja Območne enote NIJZ Novo mesto.

Problem rabe in lahke dostopnosti alkohola in konoplje med mladimi v Sloveniji zaznavamo kot problematičnega, saj je Slovenija kljub nekaterim ugodnim trendom še vedno nad mednarodnimi povprečji. Zato kot nadgradnjo iniciative Heroji furajo v pižamah predstavniki Zavoda Vozim in NIJZ organizirajo predavanje, na katerem bodo spregovorili o učinkoviti preventivi v lokalnem okolju s poudarkom na posledicah rabe alkohola in psihoaktivnih snovi v mladostništvu ter njihovem vplivu na razmišljanje, vedenje. Odgovarjali bodo na vprašanja, kot so: zakaj je preventiva pomembna in potrebna, kakšni so njeni cilji, kateri pristopi obstajajo ter kateri delujejo v šoli in doma, kaj lahko naredi lokalna skupnost ter kakšen je njen pomen, ipd. Teoretičnemu delu bo sledil praktični, na katerem bodo udeleženci dobili priložnost za delo na konkretnem primeru ter iskanje možnosti za prenos dobrih praks v lokalno okolje.

Predavanje so v sodelovanju z Zavodom VOZIM pripravile predstavnice Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Andreja Drev, Ada Hočevar Grom in Maja Roškar ter Doroteja Kuhar, predstavnica območne enote NIJZ Novo mesto.

Prosimo, da svojo prisotnost na predavanju potrdite najkasneje do srede, 30. 3. 2022, do 12:00 z registracijo na spodnjem obrazcu, ki je dostopen tukaj: https://forms.gle/kniAd1YvpG4KV8jY7.

V kolikor povezava ne deluje, jo kopirajte. Registrirani boste dan pred dogodkom na navedeni e-mail prejeli Zoom povezavo z vstopno kodo za sodelovanje na predavanju.

Vir novice: Zavod Vozim in Nacionalni inštitut za javno zdravje.

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se