Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  Zavod Vozim: Sežana dala besedo mladim

Zavod Vozim: Sežana dala besedo mladim

12. 11. 2019 | Mosa | novica

Zavod Vozim je k mladim v Sežani z iniciativo »Heroji Furajo V Pižamah«, za manj voženj pod vplivom alkohola, pristopil z izvedbo posveta, herojske delavnice in nočnih voženj.
 
Aktivnosti so bile podprte iz strani Mladinskega centra Podlaga, ki je k sodelovanju pritegnil tudi Občino Sežana in Srednjo šolo Sežana
 

Aktivnosti v okviru projekta so bile razporejene skozi celoten teden. V petek, 8. 11. 2019 so na sodelujoči Srednji šoli Sežana izvedli dve Herojski delavnici. Zgodba poškodovanca se je dijakov močno dotaknila. Imeli so tudi priložnost preizkusa simulatorja vožnje, ki ga je priskrbela Zavarovalnica Generali. Simulator postopoma generira vožnjo pod vplivom alkohola, ki vpliva na vidno zaznavanje okolice.

Zaključek celostnega projekta so bile nočne vožnje v soboto, 9. 11. 2019. Ambasadorji Zavoda Vozim so s prilagojenimi avtomobili, za osebe na invalidskem vozičku, ki jih je priskrbela Toyota Slovenija, do doma varno pripeljali nekaj več kot 20 oseb. S temi dejanji niso poskrbeli le za mlade na žuru, ampak tudi za vse ostale udeležence v prometu, nedvomno pa so bili zgled vsem staršem, dedkom, babicam, bratom, sestram, prijateljem, da je Heroj vsak, ki poskrbi za svoje najbližje, da do doma prispejo varno in pri tem ne ogrožajo drugih.

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se