Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  NIJZ: Utrinki uličnih akcij otrok za varnost v prometu iz vse Slovenije

NIJZ: Utrinki uličnih akcij otrok za varnost v prometu iz vse Slovenije

25. 11. 2015 | Mosa | novica

Ob martinovem, 11. novembra 2015, so v vseh slovenskih regijah območne enote NIJZ-ja izvedle celoten program in zaključno ulično akcijo »Otroci za varnost v prometu«. Namen akcije je bil tudi to leto opozoriti voznike na nevarnost alkohola v prometu. V programu »Otroci za varnost v prometu« je tako v letu 2015 sodelovalo prek 5.100 učencev in otrok ter 348 mentorjev iz 126 slovenskih osnovnih šol in vrtcev. Udeležba in atraktivnost zaključnih akcij je vidna na fotografijah iz vseh koncev Slovenije.

Cilj projekta je dvig ozaveščenosti o posledicah pitja alkohola pri udeležencih v prometu. Območne enote NIJZ so pripravile likovni natečaj za osnovne šole in vrtce. Šole in vrtci, ki so se vključili, obravnavajo problematiko alkohola in prometa na otrokom razumljiv način. Pod vodstvom mentorjev in s sodelovanjem s starši so otroci izdelali risbice s sporočili na tematiko varnosti v prometu. Ulična aktivnost ob martinovem poteka tako, da policisti ustavijo voznika, opravijo kontrolo dokumentov, potem pa pristopijo otroci in vozniku podarijo svoj izdelek, zloženko o alkoholu in mu zaželijo srečno vožnjo.

V akciji je sodelovala tudi Tina Maze       OE Celje  OE Celje

OE Koper OE Kranj OE Kranj   OE Maribor      OE Maribor      OE Murska SobotaOE Ravne na Koroškem          OE Murska Sobota        OE Murska Sobota                OE Murska Sobota

 

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se