Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  MZ: Akcija 0.0 šofer - Trezna odločitev, od 9. do 15. decembra

MZ: Akcija 0.0 šofer - Trezna odločitev, od 9. do 15. decembra

9. 12. 2013 | Mosa | novica

Objavljamo sporočilo za javnost Ministrstva za zdravje:

Tudi v prednovoletnem času sprejmite trezno odločitev! V prednovoletnem času bo tudi letos potekala preventivna akcija "0,0 šofer – Trezna odločitev". Cilj medresorske akcije je zmanjšanje prometnih nezgod, ki se zgodijo pod vplivom alkohola in drog. Udeležence v prometu želimo spodbuditi k odgovornemu in treznemu ravnanju v prometu tudi v času veselega decembra, akcija na terenu pa bo trajala od 9. do 15. decembra.

V ponedeljek, 9. decembra 2013, se prične zadnji letošnji del preventivne akcije "0,0 šofer - Trezna odločitev", ki jo ministrstvo za zdravje koordinira v okviru Resolucije o nacionalnem programu varnosti cestnega prometa za obdobje 2013 - 2022. Usklajena akcija ministrstva za zdravje, Javne agencije RS za varnost prometa, policije, inšpekcijskih služb, strokovnih institucij in nevladnih organizacij bo trajala do 15. decembra, nekatere aktivnosti po vsej Sloveniji pa bodo potekale tudi kasneje v decembru. Z akcijo želimo zmanjšati tvegano in škodljivo rabo alkohola, prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi v cestnem prometu ter število prometnih nezgod povezanih s tem.

Smo v prednovoletnem času, ki je še posebej povezan z uživanjem alkoholnih pijač, zato organizatorje javnih prireditev, lastnike gostinskih lokalov ter trgovce pozivamo, naj pri prodaji in ponudbi alkoholnih pijač dosledno spoštujejo določbe Zakona o omejevanju porabe alkohola in alkohola ne prodajajo in ponujajo opitim in mladoletnim.

Policija bo opravljala poostrene nadzore v zvezi z vožnjo pod vplivom alkohola, skupaj s pristojnimi inšpektorati pa bo izvajala tudi intenzivne nadzore nad nedovoljeno prodajo in ponudbo alkohola. Inšpektorat RS za delo bo opravljal intenzivnejši nadzor nad prepovedjo dela pod vplivom alkohola in drog.

Različne preventivne aktivnosti, ki bodo potekale v okviru osnovnih in srednjih šol, avtošol, prireditvenih prostorov in gostinskih lokalov po Sloveniji, bodo izvajale tudi strokovne institucije in nevladne organizacije.

Za zmanjševanje števila prometnih nezgod povezanih z alkoholom in drogami je poleg različnih aktivnosti države, stroke in civilne družbe potrebno močno zavedanje udeležencev v cestnem prometu, da so prav oni tisti, ki lahko z odgovornim in treznim ravnanjem v prometu največ prispevajo k zmanjšanju tragičnih prometnih nezgod.

Več informacij o aktivnostih najdete v priloženem dokumentu celotne preventivne akcije od 10 strani dalje.

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se