Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  Zavod Vozim: Brezplačno on-line predavanje za starše mladostnikov

Zavod Vozim: Brezplačno on-line predavanje za starše mladostnikov

18. 4. 2020 | Mosa | novica

Se z mladimi sploh znamo pogovoriti o problematiki pitja alkohola ali je to preveč občutljiva tema? Tudi na to vprašanje so strokovnjaki odgovarjali udeležencem predavanja »Pogovoriti se moramo o alkoholu«. 

V sredo, 25. 3. 2020, je Zavod VOZIM izvedel on-line predavanje »Pogovoriti se moramo o alkoholu« za starše mladostnikov. Predavanje so prenašali preko Facebook in Youtube kanala, kjer so se v splošnem pogovarjali o alkoholu in mladih. Beseda je tekla o tem, kako se z mladostnikom sploh pogovorimo o problematiki pitja alkohola, kako z njim navežemo stik in vzpostavimo komunikacijo ter predvsem, kako se odzovemo, ko se mladostnik vrne z zabave pod vplivom alkohola.

on-line predavanje zavod vozim

Odgovore, izkušnje in praktične nasvete so z udeleženci delili dr. Maja Roškar, psihologinja, ki se strokovno ukvarja s področjem problematike alkohola, Nino Batagelj, ambasador Zavoda VOZIM, ki se je poškodoval pri skoku v vodo, in Jani Jeriček, psihoterapevt. 

on-line predavanje zavod vozim

Predavanje je zajemalo tako teoretično razlago o alkoholu, razvoju možganov in ranljivosti  mladostnikov ter pomenu odnosa odraslih do alkohola, ki jo je podala dr. Maja Roškar, kot tudi praktične nasvete, kako se z najstnikom pogovoriti o tej problematiki. Nino Batagelj je predstavil svojo osebno izkušnjo nesreče pri skoku v vodo pod vplivom alkohola, kjer je utrpel poškodbo hrbtenjače in posledično pristal na vozičku. Jani Jeriček, psihoterapevt, je po odigranem dialogu med očetom in hčerko (igra vlog), ki se vrne z zabave pod vplivom alkohola, poudaril: "Z otrokom se nikoli ne pogovorimo takoj, ko pride domov, se pravi sredi noči. Počakamo na naslednji dan, ko se tako vi kot otrok pomirite."

Predavanja so se udeležili ne samo starši, temveč tudi nekateri učitelji. H gledanju so spodbudili tudi svoje učence in se po koncu z njimi o vsem skupaj še pogovorili in pokomentirali tematiko. Po končanem predavanju so udeleženci prejeli tudi kratko anketo, kjer so podali svoje mnenje. Na splošno menijo, da bi predavanje priporočili ostalim staršem, da so pridobili koristne in praktične nasvete ter nova znanja o omenjeni problematiki. Z izvedbo so bili udeleženci zelo zadovoljni. 

»Še enkrat hvala za popestritev dni, ko moramo biti doma ... Če so to še izobraževalne vsebine, sploh lepo. Zelo dobrodošla je bila trojica, ki je predstavila izziv današnjega časa (poleg korone, seveda) na tri različne načine. Hvala, ker nam, staršem, pomagate in nas opolnomočite, da smo še boljši.« pa je zapisala ena izmed udeleženk predavanja.

Zavod VOZIM svoje preventivne aktivnosti v času karantene seli na splet, kjer preko on-line platform na interaktiven način še vedno ozaveščajo mlade kot tudi njihove starše. Več omenjenih delavnic sledi v mesecu aprilu in maju. 

Preventivne aktivnosti izvajajo ob podpori Ministrstva za zdravje. 

Novico so prispevali sodelavci Zavoda Vozim. 

 

 

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se