Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  SOPA kampanja: Z alkohola nula živim zdravo do fula

SOPA kampanja: Z alkohola nula živim zdravo do fula

26. 1. 2022 | Mosa | novica

Sodelavci projekta SOPA - Skupaj za odgovoren odnos do alkohola so oblikovali kampanjo "Z alkohola nula živim zdravo do fula", s katero želijo s pomočjo ambasadorjev spodbuditi prebivalce Slovenije k razmisleku glede svojega pitja alkohola in posledicah pitja alkohola na posameznika, njegove bližnje, družbo, ... Hkrati želijo prenesti sporočilo, da obstajajo alternative, kako preživljati prosti čas in kako premagati morebitne stiske.

Vabijo vas, da podelite svoj način kakovostnega in zdravega preživljanja prostega časa na svojem Facebook profilu pod skupnim #nulazdravodofula. Svoje alternative so že podelili TV voditelj Igor E. Bergant, zdravnica in humanitarka Ninna Kozorog, TV voditelj David Urankar in oblikovalka Ajda Rotar Urankar, akrobata Filip in Blaž ter hip hop glasbenik Nipke.

Na svojem profilu na Facebook-u (z uporabo omenjenega #nulazdravodofula) podelite svoje utrinke (lahko v sliki, lahko v tekstu) in pokažite:

  • kako vi najrajši na zdrav način preživljate svoj prosti čas,
  • kako “z alkohola nula živite zdravo do fula”,
  • kaj so stvari, ki vam popestrijo vsakdan, izboljšajo vaše počutje in zdravje?

Več o projektu SOPA najdete tukaj.

Projekt SOPA ali Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje kohezijske politike v programskem obdobju 2014–2021 se je pričel oktobra 2016 in bo trajal do januarja 2022. Njegov osnovni namen je zmanjšati čezmerno pitje pri odraslih prebivalcih Slovenije ter s tem preprečiti negativne posledice, ki jih tvegano in škodljivo pitja alkohola ima za posameznika ali pa za njegove svojce. To želijo doseči z vzpostavitvijo interdisciplinarnega pristopa k odkrivanju tveganega in škodljivega pitja alkohola ter k podpori pri opuščanju takega pitja alkohola. SOPA se izvaja v 18 lokalnih okoljih: Murska Sobota, Gornja Radgona, Slovenska Bistrica, Laško, Sevnica, Brežice, Ravne na Koroškem, Ljubljana, Kočevje, Idrija, Koper, Nova Gorica, Ajdovščina, Radovljica/Bled, Maribor, Lenart, Ormož, Ptuj.

Vir novice: SOPA – Skupaj za odgovoren odnose do alkohola.

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se