Hitri iskalnik po
bazah podatkov

 

E-novice

Aktualni članki in obvestila

 

Za avtorje

 

HITRA PRIJAVA

Natisni stran | Povečaj velikost pisave | Zmanjšaj velikost pisave
Prva stran | Novice in članki |  MOL: Poročilo projekta »Dolgoročno spremljanje izvajanja Strategije MOL za mlade 2016-2025«

MOL: Poročilo projekta »Dolgoročno spremljanje izvajanja Strategije MOL za mlade 2016-2025«

8. 8. 2018 | Mosa | novica

Objavljamo povezavo do končnega poročila raziskovalnega projekta »Dolgoročno spremljanje izvajanja Strategije MOL za mlade 2016-2025«, katerega naročnik je Mestna občina Ljubljana, Oddelek za kulturo, Urad za mladino. Raziskovalci (prof. dr. Metka Kuhar) v poročilu analizirajo podatke iz spletne ankete med 793 mladimi (15-29 let), ki živijo in/ali se izobražujejo/delajo v Ljubljani. Raziskava prinaša vpogled v ključna področja, izpostavljena v Strategiji MOL za mlade 2016-2025, in sicer mladinski centri in infrastruktura za druženje mladih, mladinsko delo, programi in projekti za mlade, mladi in izobraževanje ter usposabljanje, zaposlovanje mladih, mladi in stanovanja, mladi in zdrav način življenja, mladi in prosti čas (vključno s kulturo in športom). Raziskava je vključevala tudi nekaj vprašanj s področja problematike alkohola. V nadaljevanju izpostavljamo nekaj ključnih ugotovitev v povezavi s pitjem alkohola med mladimi:

  • 18,3 % anketirancev je odgovorilo, da so bili v zadnjem letu več kot 10-krat pijani.
  • 6,3 % anketirancev je odgovorilo, da bi zase rekli, da so zasvojeni z alkoholom.
  • Anketiranci, ki so navedli, da vsaj enkrat mesečno občutijo stres ali tesnobo, so bili vprašani o strategijah spoprijemanja. Kot najpogostejše strategije spoprijemanja s stresom ali tesnobo so navedli pogovor s prijatelji, gibanje in hranjenje. 17,5% jih je odgovorilo, da kot strategijo spoprijemanja pijejo alkohol, le 11,5% pa jih je odgovorilo, da poiščejo strokovno pomoč.

Poročilo je dostopno tukaj.

 

Komentarji

Ni komentarjev.

 

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ste pozabili geslo za dostop?


Se še ne poznamo?

Registrirajte se zdaj

 

Arhiv novic in člankov

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se